Skip to content
22/06/2011 / chopmo

Make some noise

I aftes var jeg til koncert med Pretty Lights og DJ Shadow på Train, og det var en fed oplevelse!

Så snart vi kom ind, blev vi næsten blæst væk af Pretty Lights…der var vildt meget energi i hans musik, og det var vildt højt. Masser af fede grooves og tunge beats…det var næsten ikke til at stå stille. Noget af det allerfedeste var et remix af Radiohead’s “Everything’s in the right place”. Jeg har hørt et par remixes af den før, men ikke noget der kommer i nærheden af det her.

Men der var ikke så meget at se på. Det meste af scenen var fyldt op af en stor sølvfarvet kugle (de vakse tilskuere kunne godt regne ud, at den nok skulle bruges senere), og PL havde et beskedent bord stående ved siden af. Hele bagvæggen bag scenen var dækket af et sølvfarvet lærred, og man kunne ikke undgå at lægge mærke til fire kraftige projektorer, to på hver side af scenen. Men ingen af delene var altså i brug under PL’s koncert, kun det almindelige lys i loftet (som også er super fedt på Train).

Her er et lille klip, der giver et meget godt indtryk af ham, selv om lyden selvfølgelig er smadret:

Efter en god lang pause, som mine ører virkelig satte pris på, kom DJ Shadow ind på scenen og begynde at snakke til folk. Det var ikke rigtigt til at høre hvad han sagde, for han havde ikke nogen mikrofon…! Min ven mente at han vist opfordrede os høfligt til at lave noget larm, hvis vi godt kunne lide musikken. Han havde spillet i København i går, og de havde været lidt for afdæmpede, mente han. Men altså…hvad fanden var det for en måde at starte en koncert på?!? 😀 Vi havde ventet på ham i over en time, og når han endelig kom til syne, var det i hvidt lys, uden musik, uden mikrofon eller noget som helst. Det var ret underligt, men også meget hyggeligt.

Derefter forlod han scenen, og der begynde at komme gang i noget musik og især i nogle visuals. Det var virkelig imponerende….en kæmpe dosis billeder på meget kort tid. Den slags er svært at beskrive, men det var en blanding af rigtige billeder (mest fabrikker, elektronik og den slags) og mere eller mindre psykedeliske mønstre, tegninger og animationer.

Rent musikalsk må jeg indrømme, at jeg faktisk bedre kunne lide Pretty Lights end DJ Shadow. Måske er det fordi, jeg ikke er nogen hardcore fan af selve DJ stilen, så det blev på en måde for autentisk til mig. Det var tydeligt at han lavede meget af musikken for øjnene af os, og det er jo som udgangspunkt fedt. Han havde en Octapad og et lille splash-bækken, og ind imellem fandt han et par trommestikker frem og tæskede løs. Og så scratchede han selvfølgelig det meste af tiden.

Alt sammen fedt nok, men ikke ligefrem noget, man kommer til at stå og hoppe op og ned af. Det føltes lidt ligesom alt for lange improvisationer til en jazzkoncert – man kommer til at savne noget tungt og genkendeligt.

Noget andet er, at han var meget stille og rolig på scenen. Bevægede sig ikke ret meget og råbte overhovedet ikke af os. Det er måske også lidt underligt, at man forventer det..? 😉 Når han en sjælden gang imellem greb mikrofonen, opfordrede han os høfligt til at “make som noise”. Og kaldte os “ladies and gentlemen”. Meget underspillet og diskret, men der er sgu ikke meget energi i det… Det var meget sjovere, da PL råbte “I’m gonna drop some new shit on you motherfuckers” – det passer ligesom bedre til stilen 😉

Ingen tvivl om, at DJ Shadow er super sej, men jeg kan bedre lide at høre hans plader end at høre ham live, til trods for alle de flotte visuals. Og Pretty Lights er omgående kommet i hot rotation i min Spotify-klient.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s